Poortveiligheid

Download documentatie

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Onze specialisten helpen u graag. Neem contact op

De poorten van ABC Hekwerk voldoen altijd aan de actuele wet- en regelgeving

Bij ABC Hekwerk besteden we veel aandacht aan de veiligheid van onze poorten. Deze voldoen aan de actuele Europese wet- en regelgeving: De EN 13241:2003+A2 2016. Vanaf September 2021 voldoen onze elektrisch aangedreven poorten aan de nieuwste norm EN 12453: 2017+A1 2021, die de gebruiksveiligheid van elektrisch aangedreven poorten beschrijft.

U ontvangt bij oplevering van de poort een uitgebreide gebruikershandleiding zodat u op juiste en veilige wijze uw poort in gebruik kunt nemen.

Om uw poort in functionele nieuwstaat te houden, is het wettelijk verplicht om minimaal één keer per jaar professioneel en aantoonbaar onderhoud uit te voeren aan uw elektrische poort, waarbij de werking van de veiligheidscomponenten gecontroleerd dienen te worden. ABC Hekwerk biedt u die mogelijkheid middels een onderhoudscontract aan.

De veiligheids-kenmerken op een rij:

Handbediende poorten
Onze poorten zijn voorzien van een gecombineerde CE-Prestatieverklaring.
Elk bouwproduct, dat onder een Europese geharmoniseerde norm valt, heeft deze verklaring nodig. De gecombineerde CE-Prestatieverklaring is een belangrijk onderdeel van de bouwproductenverordening. In een prestatieverklaring (ook wel DoP genoemd) staat welke eigenschappen een bouwproduct heeft.


Geautomatiseerde poorten:
Naast een CE-Prestatieverklaring is voor geautomatiseerde poorten ook een Conformiteitsverklaring nodig. Geautomatiseerde poorten moeten namelijk ook voldoen aan de Machinerichtlijn. Een CE Conformiteitsverklaring (ook wel Verklaring van Overeenstemming genoemd) is een document waaruit blijkt dat het product voldoet aan de toepasselijke wetgeving. Door de CE Conformiteitsverklaring op te stellen en te ondertekenen, neemt ABC Hekwerk de verantwoordelijkheid voor de conformiteit van het product op zich.
De betreffende documenten omtrent veiligheid en prestaties zijn vastgelegd in het Technisch Constructie Dossier (TCD). De bedieningskrachten (Operating Forces) van alle poort-motorcombinaties die ABC Hekwerk aanbiedt, zijn getoetst en gecertificeerd door een onafhankelijk genotificeerd laboratorium. ABC Hekwerk heeft deze toetsing laten uitvoeren door KIWA Nederland en TÜV Duitsland. De prestaties en rapportnummers van deze toetsing kunt u terugvinden op de CE-Prestatieverklaring.

Op onze (geautomatiseerde) poorten treft u de zogenoemde CE-markering aan. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de geldende Europese regelgeving. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving.

Houd uw beveiliging in topconditie

U voorkomt er niet alleen mee dat u voor een gesloten deur staat. U voldoet daarmee tevens aan de NEN norm.
Gratis advies of vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld

Montage info (Waar wordt het project geplaatst?)